Basisfuncties WordPress

Als je ingelogd bent in WordPress heb je aan de linker kant het hoofdmenu. Hiermee navigeer je tussen de verschillende functies van WordPress.

Berichten
Berichten verschijnen op een specifieke daarvoor aangewezen pagina. Berichten worden gebruikt voor blogs of als nieuws, net wat je het wilt noemen of waarvoor je het wilt gebruiken. Berichten kunnen categorieën hebben (te gebruiken in het menu) en/of tags. Tags zijn keywords die als een widget aan een Sidebar kunnen worden toegevoegd.

Pagina's
Pagina's zijn bedoeld voor statische content die niet zo vaak wijzigt, zoals algemene informatie en contact gegevens.

Menu's (in WordPress: Weergave > Menu's)
De meeste thema's hebben een geautomatiseerde menusysteem: Als je nieuwe pagina's toevoegt verschijnen die automatisch in het menu van je website. Als je een eigen ingedeelde menu wilt (een eigen volgorde bijvoorbeeld), dan kan je gebruik maken van de Menu's optie van WordPress. Daar kan je zelf het menu samenstellen uit de beschikbare pagina's en categorien. Na het aanmaken van een menu verschijnt die vaak automatisch of je moet het menu toevoegen als widget in een sidebar.

Sidebar
Een thema kan één of meerdere sidebars hebben. Dat zie je in Weergave > Widgets aan de rechter kant. Je kan Widgets verslepen naar een sidebar.

Widgets
Widgets zijn kleine functies, zoals een tag wolk of een zoek functie, die je aan een sidebar kan toevoegen. Er is ook een Tekst widget waar mee je een stukje tekst van toevoegen aan een sidebar. Sommige thema's hebben specifieke widgets alleen beschikbaar voor dat thema.

Afbeeldingen en de Mediabibliotheek
Als je op een pagina's of een bericht een afbeelding toevoegt dan wordt die automatisch geplaatst in de mediabibliotheek. Zie het eerste gedeelte van deze video over hoe je afbeeldingen toevoegd aan een pagina of bericht:
http://wordpress.tv/2009/01/05/embedding-photos-video-audio-into-your-posts/

Video
Je kan makkelijk video's aan je website toevoegen maar die moeten eerst geuploaded worden naar YouTube. Als je dat hebt gedaan hoef je alléén maar de YouTube link te plakken in het tekstveld van een pagina of bericht.

Thema specifieke functies
Thema's kunnen verschillende ingebouwde functies hebben specifiek voor het thema. Vaak vind je een speciale gedeelte daarvoor terug in het Weergave menu.

Was dit antwoord nuttig? 7 Gebruikers die dit nuttig vonden (25 Stemmen)